Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

«Жіночий сheck-up: практичні кейси": у Києві відбулася науково-практична конференція, присвячена скринінгу раку шийки матки

02.11.2019

29 листопада 2016 року за ініціативи Патоморфологічної лабораторії «CSD Health Care» у Києві відбулася всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Жіночий Check-Up: практичні кейси», присвячена темі скринінгу раку шийки матки.

«Жіночий сheck-up: практичні кейси": у Києві відбулася науково-практична конференція, присвячена скринінгу раку шийки матки

29 листопада 2016 року за ініціативи Патоморфологічної лабораторії «CSD Health Care» у Києві відбулася всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Жіночий Check-Up: практичні кейси», присвячена темі скринінгу раку шийки матки.

Захід пройшов за сприяння партнерів - лабораторії «Biopticka Laborator» (Чеська Республіка), медичного центру «Мати і дитя», Клініки Ізраїльської Онкології «LISOD», Спеціалізованого мамологічного центру, ТОВ «Універсальна агенція “ПРО-ФАРМА” та інформаційної підтримки міжнародних науково-практичних журналів “Репродуктивне здоров'я” та “Євразійський онкологічний журнал”.

Вперше в такому масштабі конференція зібрала понад 300 практикуючих лікарів акушерів-гінекологів з різних регіонів України. Учасники змогли почути унікальні доповіді найкращих спікерів у галузі патоморфології, цитології, онкогінекології, репродуктології, що стосуються теми раннього виявлення, діагностики, лікування та профілактики передракових станів і раку шийки матки, отримати нові знання та слушні поради, ознайомиться з міжнародним досвідом.

Відкрив захід почесний гість конференції, засновник однієї з наймасштабніших європейських цитологічних лабораторій «Biopticka Laborator» (Чехія), доктор медичних наук, професор М. Міхал. Він поділився історією створення та особливостями роботи лабораторії, а також досвідом морфологічної діагностики та інтерпретації деяких інвазивних змін, що часто зустрічаються, в ендоцервіксі, цікавими випадками з практики.

Продовжила програму конференції директорка медичного центру «Мати і дитя» Наталія Данкович. У своєму виступі вона розповіла про вплив патологічних змін шийки матки на репродуктивну функцію жінок і важливість програм регулярного скринінгу в контексті лікування безпліддя. Вона підкреслила роль лікарів-гінекологів та репродуктологів у правильній побудові алгоритму обстеження жінки.

Наступна доповідачка, завідувачка цитологічного відділу Патоморфологічної лабораторії «СSD Health Care», лікарка-цитопатологиня, заступниця Голови ГО «Українська асоціація цитопатологів» Павлина Боцюн звернула увагу присутніх на основу цервікального скринінгу - ПАП-тест, його значення і роль у практиці лікарів-гінекологів. Вона закликала до правильного забору гінекологічного матеріалу, наголосивши на тому, що саме якісний забір мазків поряд із правильною підготовкою пацієнтки та правильним фарбуванням препаратів - запорука ефективного результату ПАП-тесту. Також цитопатолог наголосила у своїй доповіді на важливості застосування ко-тестування (спільне проведення ПАП і ВПЛ-тестування) для більшої ефективності виявлення передракових станів.

Заклик до правильного забору гінекологічного матеріалу став лейтмотивом більшості виступів. Зокрема, на цьому наголосили у своїх доповідях головний лікар МЦ «Верум» Олександр Попков та завідувачка гінекологічного відділення МЦ «Мати і дитя» Вікторія Каверіна, які поділилися практичним досвідом тактики лікарів-гінекологів за різних ПАП-висновків, у різних вікових та клінічних групах жінок.

Багато важливої та цікавої інформації під час конференції також прозвучало з приводу ВПЛ-скринінгу. Уперше широко і більш детально лікарі змогли дізнатися про особливості та переваги Digene-тесту - першого валідованого і схваленого в США, широко застосовуваного в Європі і такого, що поступово входить в українську клінічну практику, ВПЛ-тесту: цьому була присвячена доповідь завідувача відділом молекулярної патології та генетики Патоморфологічної лабораторії «СSD Health Care» Дмитра Шапочки.

Про метилювання ДНК вірусу папіломи людини розповіла у своєму виступі молекулярна біологиня лабораторії «Biopticka Laborator» Яна Кашпіркова.

Погляд на проблему вакцинації від ВПЛ-інфекції надала головна лікарка клініки Ізраїльської онкології «LISOD», д.м.н., онкогінеколог Алла Вінницька, розповівши про досвід застосування програм вакцинації від ВПЛ у практиці клініки. Також вона поділилася сучасними підходами до ведення та лікування пацієнток з важкими дисплазіями шийки матки.

Серед завершальних була доповідь завідувачки патоморфологічним відділом Патоморфологічної лабораторії «СSD Health Care», членкині Європейського товариства патологів Олени Кошик про особливості патогістологічного дослідження дисплазії шийки матки з використанням комплексу імуногістохімічних маркерів p16 і КІ-67 для об'єктивної оцінки ступеня дисплазії.

Як організатор конференції Патоморфологічна лабораторія «CSD Health Care» щиро дякує партнерам заходу, а також усім учасникам за виявлений інтерес і високу оцінку заходу.

Присутні лікарі високо оцінили рівень конференції і за змістом, і за фаховою значущістю, про що свідчать отримані слова подяки від представників багатьох державних і приватних установ.

Більше фото з заходу дивіться на нашому сайті в розділі «Фотогалерея».

Останні новини
CSD LAB Київ Берестейський проспект 121-Б
21 жовтня 2024
Нова точка здоров’я CSD LAB на Берестейському проспекті
Святкуємо відкриття нового лабораторного офісу у Києві за адресою: просп. Берестейський,  121-Б.
медична лабораторія в м. Кам'янське аналізи
12 жовтня 2024
Новий офіс медичної лабораторії CSD LAB у Кам'янському!
Медична лабораторія CSD LAB рада повідомити про відкриття нового інклюзивного відділення у місті Кам'янське за адресою: пр-т Василя Стуса, 18.
аналізи у Вінниці
4 жовтня 2024
Ще одна точка на карті CSD LAB