Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Благодійні програми для жінок з раком молочної залози доступні у Медичній лабораторії CSD

12.10.2022
Благодійні програми для жінок з раком молочної залози доступні у Медичній лабораторії CSD

Сьогодні українські пацієнтки потребують підтримки та допомоги як ніколи раніше. Кожна восьма жінка в Україні має ризик захворіти на рак молочної залози, а повномасштабна війна зробила діагностику й лікування важкодоступними.   

Міжнародна медична і фармацевтична спільнота та благодійні фонди продовжують підтримувати Україну та українських пацієнтів. Завдяки спільним зусиллям з’являються нові можливості для тих, хто потребує допомоги в забезпеченні якісної та вчасної патоморфологічної й молекулярної діагностики. 

За підтримки партнерів Медична лабораторія CSD робить доступними на безоплатній основі наступні дослідження:  
 

  1. Безкоштовне дослідження зразків трепан-біопсії молочної залози з подальшим імуногістохімічним тестуваннями ER, PR, HER-2 та Ki-67  

Персоналізація лікування пацієнтів з раком молочної залози грунтується на результатах гістологічного дослідження, зокрема трепан-біопсії молочної залози, та імуногістохімічного тестування з оцінкою експресії ER, PR, HER-2 та Ki-67. Результати цих досліджень дозволяють оцінити молекулярний підтип раку молочної залози та визначити найбільш ефективну тактику лікування.  

Дане дослідження рекомендовано наступним групам пацієнтів:  

  • пацієнтки з підозрою на рак молочної залози, яким проведено трепан-біопсію для встановлення діагнозу; 

  • пацієнтки, яким проведено трепан-біопсію при рецидиві захворювання, якщо необхідно визначити статус пухлини. 

Як отримати безкоштовне дослідження? 

Для того, щоб отримати безкоштовне дослідження зразків трепан-біопсії молочної залози з подальшим імуногістохімічним тестуваннями ER, PR, HER-2 та Ki-67 пацієнту необхідно звернутись до ГО Афіна. Жінки проти раку. Деталі за посиланням: https://bit.ly/3yxW7JM 

  1. Безкоштовне PD-L 1 тестування  для пацієнтів з тричі-негативним раком молочної залози 

Оцінка рівня експресії білку PD-L1 є потенційним біомаркером щодо відбору пацієнтів, які можуть отримати користь від  імунотерапії  при встановленому діагнозі - тричі негативний рак молочної залози.  

Що таке тричі-негативний рак молочної залози? 

Тричі-негативний РМЗ – це карцинома, що не експресує рецепторів до естрогену, прогестерону та білок HER/2-neu (рецептор до епідермального фактору росту). 

Що таке PD-L1? 

PD-L1 експресується на поверхні клітин пухлини, і є ключовим елементом механізмів уникнення імунної відповіді.  

PD-L1 - ліганд рецептору PD-1, що присутній на поверхні імунокомпетентних клітин (Т-лімфоцитів). При зв’язку ліганду з рецептором PD-L1 блокує активність Т-лімфоцитів, що робить пухлинні клітини «невидимими»  для імунної системи та захищає від знищенням, й пухлина продовжує свій ріст.   

Що таке імунотерапія? 

Імунотерапія – це окремий вид лікування, зокрема онкологічних хвороб, спрямований на реактивацію імунних клітин, що дозволяє власній імунній системі організму розпізнавати і знищувати пухлинні клітини. 

Одним з механізмів дії імунотерапевтичних препаратів є механізм блокування взаємодії  PD-1 з PD-L1 за умов , що дає змогу пацієнтам з великою кількістю ліганду PD-L1 зробити розмаскувати ракові клітини,  завдяки чому їх можуть розпізнати та винищити власні імунні клітин та стримати пухлинний ріст. 

 Як отримати безкоштовне дослідження?  

Для того, щоб отримати безкоштовне PD-L1-тестування пацієнту необхідно звернутись до будь-якого лабораторного офісу CSD або до контакт центру та мати при собі патоморфологічне заключення з проведеним  іммуногістохімічним дослідженням. Якщо в заключенні присутня інформація щодо наявності тричі-негативного раку молочної залози дослідження виконується безкоштовно.  

  1. Молекулярно-генетичне тестування на мутації BRCA1/2 методом NGS у пацієнтів з раком грудної залози (РГЗ) для оптимізації лікування та покращення результатів 
     

Одне з найнеобхідніших досліджень для пацієнтів з раком грудної залози – тестування на наявність мутацій у генах BRCA 1/2, особливо у випадку пацієнтів із HER2-негативним та тричі негативним підтипами раку грудної залози. 

Відповідно до протоколу Національної онкологічної мережі (National Comprehensive Cancer Network – NCCN), тестування на BRCA-мутації рекомендовано проводити   пацієнтам з РГЗ для визначення тактики подальшого лікування, адже саме інформація про наявність мутацій BRCA1/2 допомагає визначити групу пацієнтів, чутливих до таргетної терапії PARP-інгібіторами та хіміотерапії препаратами платини, а також хворих, для яких проведення органозберігаючих операцій є недоцільним навіть на ранніх стадіях.  

Важливо також пам’ятати, що спадкові мутації BRCA1/2 можуть успадковуватися від батьків дітьми, що значно підвищує ризик розвитку певних видів раку у носіїв мутацій. Тому, окрім додаткових опцій у лікуванні пацієнтів, позитивний BRCA-статус також дає додаткові можливості у профілактиці розвитку певних онкопатологій у їх родичів. 

Як отримати безкоштовне дослідження?  

Для того, щоб дізнатися у яких випадках потрібно пройти молекулярно-генетичне тестування на мутації BRCA1/2 методом NGS та отримати дане дослідження на безоплатній основі пацієнту необхідно звернутись до ГО Афіна. Жінки проти раку. Деталі за посиланням: https://bit.ly/3CPUoC3 

Останні новини
дівчина з закритими очима
30 квітня 2024
Вітамін D: Ключ до здорових кісток та міцної імунної системи!
Сонячне проміння, здорова дієта та додаткові джерела - ось що допомагає нам утримувати належний рівень вітаміну D.
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.