Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Всесвітній день обізнаності про лімфому

20.09.2023
Всесвітній день обізнаності про лімфому

15 вересня - Всесвітній день обізнаності про лімфому

Цей День було запроваджено у 2004 році за ініціативою міжнародної організації LC (Lymphoma Coalition), що об’єднує пацієнтів з 41 країни світу для того аби підвищити обізнаність населення щодо цієї групи захворювань та допомогти людям, які страждають від лімфом. 

Головна мета Всесвітнього дня обізнаності про лімфому – привернути увагу громадськості до проблем людей, які зіткнулися з таким діагнозом, а також інформування  громадськості про основні симптоми захворювання,  необхідність проведення профілактичних оглядів та своєчасних звернень до лікарів, якщо симптоми з’явилися. 
За даними Національного інституту онкології (National Institutes of Health, NIH, USA), в США щороку діагностується близько 80 тис. нових випадків лімфом. У країнах Західної Європи захворюваність на лімфоми складає близько 12-15 випадків на 100 тис. населення на рік. В Україні щороку діагноз лімфома та лімфолейкоз чують  щонайменше 3,5 ти людей. 

Лімфоми — один з небагатьох видів онкології, який має високі показники успішного лікування. Шанси хворих на одужання повністю залежать від точної, своєчасної діагностики та правильного лікування.  
В Медичній лабораторії CSD LAB для встановлення точного діагнозу та вибору ефективної терапії лікарем онкогематологом доступний широкий спектр імуноцитологічних, патоморфологічних  та молекулярно-генетичних досліджень для онкогематологічних захворювань. 

Зокрема, MyAction Lymphoma (комплексна NGS-панель для лімфом)
 - інноваційний молекулярно-генетичний тест, який визначає різноманітні варіанти мутацій та транслокацій, що мають важливе діагностичне значення та допомагають встановити молекулярний підтип лімфоми в складних діагностичних випадках та вибрати найоптимальнішу тактику терапії для пацієнта.

Для вибору оптимального молекулярно-генетичного тесту замовляйте безоплатну консультацію медичного генетика. 

CSD LAB - експертна лабораторія персоналізованої медицини.

Останні новини
дівчина з закритими очима
30 квітня 2024
Вітамін D: Ключ до здорових кісток та міцної імунної системи!
Сонячне проміння, здорова дієта та додаткові джерела - ось що допомагає нам утримувати належний рівень вітаміну D.
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.