Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Цифри здоров'я: тромбоцити

10.11.2022
Цифри здоров'я: тромбоцити

Тромбоцити - це найдрібніші елементи  крові, які виконують найважливішу функцію щодо попередження та зупинки кровотеч. При нестачі тромбоцитів у крові судини стають ламкими і легше кровоточать, а час кровотечі різко збільшується. 

Причиною зниження  тромбоцитів (тромбоцитопенії) може бути безконтрольний прийом лікарських препаратів, носові кровотечі, затяжні менструації, вірусний гепатит, інтоксикації, дефіцит вітаміну В12, спадкові захворювання  та інші.


Варто наголосити, що при значних крововтратах кількість тромбоцитів не зменшується, а збільшується. Завдяки цьому організм намагається максимально компенсувати втрати крові. Зазвичай, кількість тромбоцитів перевищує норму вже через добу після початку кровотечі.

Підвищення  рівня тромбоцитів (тромбоцитоз) також супроводжує цироз печінки, виразковий коліт, деякі онкологічні захворювання, ревматоїдний артрит тощо. 

Для контролю усіх показників крові необхідно регулярно здавати загальний аналіз крові в CSD.

При відхиленні показників від норми, ваш сімейний лікар дасть рекомендації для нормалізації рівня тромбоцитів.  Тож не займайтеся самолікуванням. А для підтримання гарного самопочуття і рівня тромбоцитів не забувайте про здорове харчування та активний спосіб життя.

Останні новини
дівчина з закритими очима
30 квітня 2024
Вітамін D: Ключ до здорових кісток та міцної імунної системи!
Сонячне проміння, здорова дієта та додаткові джерела - ось що допомагає нам утримувати належний рівень вітаміну D.
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.