Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

II з'їзд Асоціації Цитопатологів України

13.11.2023

Минулий тиждень став знаковим для цитологів України, адже на базі та за сприяння Національного інституту раку пройшов II з'їзд Асоціації Цитопатологів України. Ця подія стала важливою платформою для обміну досвідом та знаннями між вітчизняними та закордонними фахівцями.

Асоціація Цитопатологів України

Команда цитологів CSD LAB також взяла активну участь у з'їзді. Наші колеги представили три актуальні доповіді, які викликали зацікавленість аудиторії.
Валентина Карпачова біолог, цитолог вищої кваліфікаційної категорії, поділилась результатами використання іноваційної методики дослідження аспіратів порожнини матки. Ця методика дозволяє підвищити точність діагностики захворювань шийки матки та ендометрія.

Лікар-лаборант-цитолог вищої категорії, патоморфолог Тетяна Ярощук представила доповідь про класифікацію Папаніколау для цитології панкреато-біліарної системи, яка є важливою для ранньої діагностики раку підшлункової залози та інших захворювань органів травлення.

Павліна Боцюн завідуюча лабораторії цитоморфології CSD LAB,  розповіла про нові тенденції цервікального скринінгу в рамках глобальної стратегії ВООЗ по елімінації раку шийки матки. Ці тенденції спрямовані на підвищення ефективності скринінгу та зниження смертності від цього захворювання.

Ми раді, що наші колеги змогли поділитися своїми знаннями та досвідом, щоб сприяти покращенню якості цитологічної діагностики у вітчизняній медицині.

Останні новини
дівчина з закритими очима
30 квітня 2024
Вітамін D: Ключ до здорових кісток та міцної імунної системи!
Сонячне проміння, здорова дієта та додаткові джерела - ось що допомагає нам утримувати належний рівень вітаміну D.
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.