Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Долаємо рак разом! CSD LAB надає безоплатні персоналізовані онкологічні дослідження

16.10.2023
Долаємо рак разом! CSD LAB надає безоплатні персоналізовані онкологічні дослідження

Складність лікування онкології полягає в тому, що кожна пухлина унікальна і містить індивідуальну комбінацію генетичних порушень. Саме вони визначають її агресивність та відповідь на терапію.

Медична лабораторія CSD LAB намагається зробити все можливе для того, щоб персоналізована онкологія стала реальністю в Україні. І перший крок в цьому напрямку зроблено - пацієнти з раком грудної залози та раком яєчників можуть замовити безоплатне тестування генів BRCA1/2.

Для чого призначається тестування на BRCA-мутації пацієнтам з раком грудної залози?

Для пацієнтів з діагностованим раком грудної залози тестування на наявність мутацій в генах BRCA1 та  BRCA2 рекомендовано проводити ще на етапі встановлення діагнозу, адже саме інформація про наявність мутацій в генах BRCA1 та  BRCA2 допомагає визначити групу пацієнтів, чутливих до таргетної терапії, обрати відповідну схему хіміотерапії, а також персоніфіковано підійти до питання вибору обсягу хірургічного лікування, що також безпосередньо може залежати від BRCA-статусу пухлини.

Для чого призначається тестування на BRCA-мутації пацієнткам з раком яєчників?

Відповідно до міжнародних рекомендацій – Американської Національної Онкологічної Мережі (National Comprehensive Cancer Network – NCCN) та Міжнародної Федерації Акушерів та Гінекологів (The International Federation of Gynecology and Obstetrics – FIGO), мутації генів BRCA1 та BRCA2 є найважливішим біомаркером, який використовують для планування лікування пацієнток з раком яєчників, адже нформація про наявність мутацій в цих генах допомагає визначити групу пацієнтів, чутливих до таргетної терапії, а також обрати відповідну схему хіміотерапії.

Як отримати безоплатне дослідження?

На жаль, висока вартість NGS-досліджень обмежує доступ до цих послуг.  Проте, за підтримки партнерів, CSD LAB впроваджує проєкт з безоплатного тестування генів  BRCA1/2 для пацієнтів з раком грудної залози та раком яєчників.

Переходьте за посиланнями та дізнавайтесь, як отримати безоплатне тестування генів BRCA1/2:

Останні новини
дівчина з закритими очима
30 квітня 2024
Вітамін D: Ключ до здорових кісток та міцної імунної системи!
Сонячне проміння, здорова дієта та додаткові джерела - ось що допомагає нам утримувати належний рівень вітаміну D.
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.