Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

10 років рідинної цитології в Україні

07.12.2023

10 років тому CSD LAB однією з перших приватних лабораторій України впровадила рідинну цитологію ПАП-тест, зробивши цей вид дослідження доступним жінкам в усіх регіонах.  Це було справжньою революцією в цитологічному скринінгу, адже дозволило значно підвищити точність діагностики раку шийки матки.

Цитологі для виявлення ВПЛ (Вірус Папіломи Людини) і попередження РШМ (Рак Шийки Матки)

Рідинна цитологія – це «золотий стандарт» збору клітинного матеріалу для цервікального скринінгу, який на сьогодні включає два тести: цитологічний та молекулярний на визначення високоонкогенних штамів вірусу папіломи людини (ВПЛ). З однієї віали можна виконати 2 цих дослідження в одній лабораторії. На сьогодні – це шлях до персоніфікованого менеджменту пацієнток.

Цервікальний скринінг на основі рідинної цитології та молекулярного дослідження дозволяє виокремити пацієнток з ВПЛ-позитивним статусом та відхиленнями в будові клітин, які потребують більш прицільного та частішого обстеження. В той час, коли пацієнтки з нормальними цитологічними результатами можуть бути спокійні, що в найближчі 3-5 років у них малі шанси розвитку раку шийки матки.

Пам'ятайте, що рак шийки матки – це рак, розвиток якого можна попередити. Тож не нехтуйте регулярними візитами до гінеколога та обирайте точну лабораторну діагностику від CSD LAB.
 

Останні новини
дівчина з закритими очима
30 квітня 2024
Вітамін D: Ключ до здорових кісток та міцної імунної системи!
Сонячне проміння, здорова дієта та додаткові джерела - ось що допомагає нам утримувати належний рівень вітаміну D.
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.