Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Участь в Конгресі Асоціації урологів України

27.06.2023
Участь в Конгресі Асоціації урологів України

Сучасні методи діагностики та лікування інфекцій сечовидільної системи, сечокам’яної хвороби та доброякісних новоутворень передміхурової залози й інші актуальні проблеми урології обговорили експерти галузі на Конгресі Асоціації урологів України.

Захід пройшов в Києві за ініціативи Національної академії медичних наук України, Асоціації урологів України та European School of Urology (Європейська школа урологів). Участь в ньому також взяла Медична лабораторія CSD LAB.

Окремий модуль заходу був присвячений досягненням діагностики та лікування раку передміхурової залози, під час якого учасники конгресу приділили багато уваги обговоренню основних факторів та механізмів розвитку раку передміхурової залози, зокрема генетичних змін, які лежать в основі розвитку цього захворювання.  

Денис Козаков, генетик Медичної лабораторії CSD LAB, виступив з доповіддю на тему: “Роль молекулярних досліджень в профілактиці та лікуванні раку простати” та розповів чим відрізняється спадковий рак від спорадичного, які гени варто тестувати при визначенні ризику можливого розвитку спадкового раку передміхурової залози та яким чином завдяки генетичним скринінгам можна попередити розвиток онкологічних захворювань.

Також Денис Козаков розкрив питання, які саме гени потрібно досліджувати у пацієнтів з метастатичними формами раку простати на прикладі міжнародних рекомендацій NCCN, ESMO та останніх даних клінічних досліджень. Ці рекомендації чітко зазначають, що тестування генів BRCA1 та BRCA2 охоплює лише частину генетичних маркерів, які визначають доцільність застосування таргетної терапії. Тож саме тому варто розглядати тестування цілого комплексу генів системи HRR. Це важливо як для дослідження чутливості до таргетної терапії, так і для виявлення спадкових ризиків розвитку раку.

Задля професійного розвитку та обміну досвідом з експертами - обирайте співпрацю з CSD LAB https://www.csdlab.ua/spivpracya-z-nami

Останні новини
дівчина з закритими очима
30 квітня 2024
Вітамін D: Ключ до здорових кісток та міцної імунної системи!
Сонячне проміння, здорова дієта та додаткові джерела - ось що допомагає нам утримувати належний рівень вітаміну D.
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.