Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Цитологи CSD стали членами EFCS

24.06.2022
Цитологи CSD стали членами EFCS

Українська Асоціація Цитопатологів стала членом Європейської Федерації Цитологічних Товариств 

У 2015 році за ініціативою професора Людмили Болгової та сприяння медичної лабораторії CSD була заснована Українська Асоціація Цитопатологів (УАЦ), метою якої стали розвиток та популяризація клінічної цитології в Україні. УАЦ співпрацює з лікарями клініцистами, бере участь в спільних конференціях, організовує цитологічні конференції за участю європейських експертів та постійно налагоджує контакти з провідними цитологами Європи. Результатом цих зусиль стало запрошення до співпраці з Європейською Федерацією Цитологічних Асоціацій (EFCS). 

EFCS – федерація професійних товариств цитологів у Європі, місія якої полягає в гармонізації професійної підготовки цитологів у всьому світі, розвитку та популяризації цитології як дисципліни, сприянні у проведенні наукових досліджень через обмін знаннями та досвідом у сфері цитології. Щороку федерація організовує конгреси та семінари, надає підтримку молодим фахівцям, стимулює до наукових досліджень та забезпечує безперервний розвиток цитопатологів усього світу. 

З перших днів війни EFSC мала чітку позицію щодо війни в Україні та підтримувала українських цитологів https://www.efcs.eu 

Нещодавно, на загальних зборах  Федерації розглядалося питання вступу Української Асоціації Цитопатологів до EFCS. У заході взяли участь завідуюча лабораторії цитоморфології CSD Павліна Боцюн, президент Української Асоціації Цитопатологів Людмила Болгова та медичний директор лабораторії CSD Оксана Сулаєва, які розповіли про місію, активності та надбання УАЦ, досвід роботи українських цитологів до і під час війни. 

Колеги з EFSC одноголосно підтримали вступ УАЦ до Європейської Федерацій цитологічних товариств та запросили до участі у навчальних заходах і наукових проектах. Співпраця з EFCS надає можливість українським цитологам «йти в ногу з часом» та вдосконалювати свої знання, підвищуючи рівень цитологічної діагностики в Україні.

Вітаємо українських цитологів!

Останні новини
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.
мох і знак кліщ
15 квітня 2024
Сезон кліщів: дотримуйтесь правил безпеки
В квітні, коли активізується природа, особливо важливо бути обережним під час прогулянок в лісі або парку.