Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Тест Панорама - запорука спокійної вагітності

07.10.2021

У всі часи вагітність вважалася суто жіночою темою, оповитою безліччю страхів, забобонів і, не станемо кривити душею - помилок.

 

Тест Панорама - запорука спокійної вагітності

Як, наприклад, те, що за стать майбутньої дитини відповідає мама. З розвитком генетики, вже давно знаємо, що носієм статі є батько. Обоє батьків дають малюкові по 50% свого генофонду, тому справедливим буде такий стан речей, коли майбутній татусь активно бере участь у веденні вагітності коханої жінки. І однією з найважливіших задач є знизити градус тривожності матусі за здоров'я розвиваючогося в утробі малюка. 

Здавалося б, "менше знаєш - краще спиш", але в очікуванні поповнення родини, це правило не працює. Адже невідомість лякає сама по собі, плюс дає додаткове стресове навантаження на майбутню маму і малюка.

А тепер найважливіше! Так, на жаль, ми намагаємося дати нашим дітям найкраще, але гени іноді грають з нами злий жарт. Вони можуть створити комбінації, через які в процесі внутрішньоутробного розвитку в хромосомах дитини виникають аномалії, з подальшими вродженими патологіями.

Синдром Дауна - одне з найбільш відомих і найпоширеніших хромосомних порушень. Люди з цією патологією, при належному догляді і оточенні, практично повністю соціалізуються, але це можливо тільки при повному прийнятті, величезній любові і готовності постійно вкладатися з боку батьків.

Тому парі краще якомога раніше дізнатися про те, що вони чекають народження малюка з особливостями.

Як же провести дослідження, щоб максимально рано отримати інформацію про здоров'я дитини, при цьому не нашкодивши ні мамі, ні малюку?

Ще до недавнього часу єдиним способом дізнатися чи немає хромосомних порушень, був амніоцентез - процедура, під час якої робиться прокол в матці і плодовому міхурі для взяття навколоплідних вод на аналіз. Як і всі втручання, амніоцентез має ряд жорстких показань, протипоказань і, звичайно ж, побічних ефектів.

На сьогоднішній день, акушери-гінекологи намагаються мінімально вдаватися до даного дослідження, щоб не наражати вагітну жінку на непотрібні ризики.

Наука не стоїть на місці і одним з найбільш передових та інформативних тестів є Панорама-тест з використанням штучного інтелекту від генетичної лабораторії Natera (США). Офіційним представником компанії Natera  в Україні є Медична лабораторія CSD.

Безсумнівною перевагою Панорама-тесту є терміни. Його можна проводити вже з 9 тижня вагітності. Наприклад, в США це дослідження рекомендується всім вагітним!

Методика аналізу не піддає ризику здоров'я майбутньої мами і дитини, а для дослідження необхідна тільки венозна кров вагітної. До того ж, забір крові можна провести в будь-якому зручному для вас місці. В Медичній лабораторії CSD при замовленні  тесту Панорама ви отримуєте безкоштовний виклик мобільної медсестри. Погодьтеся, що на тлі нинішньої епідемічної ситуації - це дуже зручно!

Для вибору Панорама-тесту є 6 варіантів виконання (залежить від того, один малюк або двійня, чи проводилося ЕКО і т.д.), тут вже супроводжуючий вагітність акушер-гінеколог підкаже, який з підвидів тесту Панорама буде оптимальним.

Але навіть якщо тест раптом покаже відхилення від норми, пам'ятайте, що це ще не вирок і не фінальний діагноз. Остаточне рішення про необхідність більш поглиблених діагностичних процедур приймає лікуючий лікар.

І пам'ятайте, що  поінформований - значить попереджений, а попереджений - значить озброєний!

Останні новини
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.
мох і знак кліщ
15 квітня 2024
Сезон кліщів: дотримуйтесь правил безпеки
В квітні, коли активізується природа, особливо важливо бути обережним під час прогулянок в лісі або парку.