Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Синець після забору крові: що про це треба знати?

20.07.2023
Синець після забору крові: що про це треба знати?

Здача крові для аналізу — процедура, яка для деяких людей проходить безслідно, тоді як інші можуть зіткнутися з проблемою появи синців на місці проколу. І хоча часто перше, що приходить на думку, це можливий непрофесіоналізм медичного персоналу, варто розглянути можливі причини цього явища.

Основні причини появи гематоми:
Поява синця після забору крові зазвичай залежить не від навичок медпрацівника, а від самого процесу.Це пов'язано з тим, що в момент взяття венозної крові відбувається подвійний прокол: як шкіри, так і вени. По завершенню процедури, в момент видалення голки з вени, кров з великою силою надходить в тканини. У деяких випадках як результат утворюється гематома (синець).

До ризикових факторів появи синців також можна віднести фізіологічні та анатомічні особливості організму, такі як стан вен і кровоносних судин, їх товщина і еластичність, розташування і видимість.

Ще одна причина появи гематоми - це неналежне дотримання рекомендацій медичного персоналу, яке може призвести до гематоми через передчасне розгинання руки після забору крові, оскільки кров легко потрапляє під шкіру.

Як уникнути появи гематоми?

Міцно притисніть місце проколу на 5-10 хвилин. 
Не знімайте лейкопластир раніше ніж через 30 хвилин.
Уникайте навантажень на руку (не піднімайте важкого протягом години та не сідайте за кермо в перші 15-20 хвилин після забору крові).  Іноді навіть невелика активність може призвести до появи великої гематоми та припухлості навколо місця проколу. Тож обов'язково дотримуйтесь рекомендацій медсестри.

Замовляйте аналізи для всієї родини онлайн зі знижками до 10% https://www.csdlab.ua/analyzes та потурбуйтесь про здоров'я всієї родини разом з CSD LAB.

Останні новини
дівчина з закритими очима
30 квітня 2024
Вітамін D: Ключ до здорових кісток та міцної імунної системи!
Сонячне проміння, здорова дієта та додаткові джерела - ось що допомагає нам утримувати належний рівень вітаміну D.
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.