Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Що варто знати про антибіотикорезистентність?

22.11.2023

Щорічно з 18 по 24 листопада у всьому світі проходить тиждень інформування про cтійкість до протимікробних препаратів (антибіотиків).

Антибіотик

Всесвітня організація охорони здоров’я наголошує, що резистентність до антибіотиків є однією з десяти найбільших глобальних загроз громадському здоров’ю, з якими стикається людство.

Неправильне вживання антибіотиків може не лише бути неефективним, а й несе в собі великі ризики! Бактерії стають стійкими до дії медичних препаратів, і через це інфекційні хвороби, які наразі успішно лікуються антибіотиками, можуть стати смертельно небезпечними. Навіть банальний отит чи ангіна в майбутньому через стійкість бактерій до антибіотиків можуть стати причиною смерті.

Саме тому самолікування є дуже шкідливим. А антибіотики обов'язково має призначити лікар. І найкращий варіант, якщо призначення буде обґрунтоване результатами бактеріального посіву з визначенням чутливості до антибіотиків.

В лабораторії мікробіології CSD LAB досліджують чутливість до більше ніж 70 антибіотиків! Для проведення бактеріологічних досліджень використовують автоматичний аналізатор MALDI Biotyper Sirius IVD System, робота якого базується на технології MALDI-TOF і на сьогодні є найсучаснішим методом у бактеріології. Це дозволяє не лише отримати відповідь якнайшвидше (від 2 до 4 діб залежно від типу біоматеріалу), а й мінімізувати людський фактор і підвищити точність дослідження.

А ось дізнатися більше про роль мікробіологічного моніторингу у визначенні мікробного пейзажу та поширеності антибіотикорезистентних мікроорганізмів ви можете у статті фахівця з епідеміологічного нагляду Медичної лабораторії CSD LAB – Альони Алексєєвої.

Останні новини
дівчина з закритими очима
30 квітня 2024
Вітамін D: Ключ до здорових кісток та міцної імунної системи!
Сонячне проміння, здорова дієта та додаткові джерела - ось що допомагає нам утримувати належний рівень вітаміну D.
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.