Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Секрети точних аналізів: як на результат впливають фізичні навантаження

10.11.2022
Секрети точних аналізів: як на результат впливають фізичні навантаження

Лабораторні дослідження - це найчутливіші показники стану організму людини, навіть більш точні ніж її самопочуття. Результати аналізів дають об'єктивну діагностичну інформацію у цифровому вираженні. Проте результати аналізів далеко не завжди є правильними. Це пов'язано з великою кількістю зовнішніх чинників, здатних впливати на показники.

Одним з них є значні фізичні навантаження. Фізичні вправи прискорюють метаболізм, що відображається зниженням показника рівня глюкози та може вплинути на результати загального аналізу крові, підвищуючи рівень еритроцитів, лейкоцитів та гемоглобіну.

Зміни зазначених показників зазвичай повертаються до норми невдовзі після припинення фізичної діяльності. Однак, активність деяких ферментів може залишатися підвищеною протягом 24 годин після звичайного тренування в спортзалі.

А ось тривале фізичне навантаження збільшує концентрацію в крові статевих гормонів, включаючи тестостерон, андростендіон та лютеїнізуючий гормон. Крім того, дуже активні фізичні вправи можуть збільшити кількість білку в сечі.

Тому перед здачею аналізів обов'язково дізнайтеся про правила підготовки на нашому сайті https://bit.ly/3AgDWcD чи за телефоном цілодобового контакт-центру 0 800 33 00 75

Останні новини
здоров'я печінки та нирок
21 травня 2024
Здоров'я вашої печінки та нирок на перевірці
Які аналізи допоможуть оцінити стан цих важливих органів??
харчування перед аналізами
18 травня 2024
Що їсти перед здачею аналізів?
Сьогодні ми розбиваємо міфи та розкриваємо правду про харчування перед здачею аналізів крові!
аналізи для вегетаріанців
17 травня 2024
Аналізи для вегетаріанців
Вегетаріанство - це система рослинного харчування, що має багато різновидів.