Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Розвиваємо медичну науку заради заради життя

30.06.2022
Розвиваємо медичну науку заради заради життя

Науковці усього світу постійно працюють над розробкою нових ефективних методів лікування раку. Одним з підходів є фототермічна терапія, коли за допомогою світла та температури (іншими словами - лазеру) знищують пухлину. Проблема полягає в тім, що при цьому порушується цілісність поруч розташованих здорових тканин. Як уникнути цієї проблеми, та спрямувати дію лазеру виключно на пухлину?

На допомогу приходять максени. Ці матеріали, відкриті кілька років тому вченими Інституту Нанотехнологій Університету Дрекселя, мають унікальні властивості щодо накопичення енергії. З часу відкриття максенів активно тривають розробки їх використання не тільки в сфері енергетики, оптики та інших, але й в медицині. 

Нещодавно проведене дослідження за участю "батька" максенів - директора Інституту Нанотехнологій Університету Дрекселя - професора Юрія Гогоци (США), Центру Дослідження Матеріалів (Україна), Сумського Державного Університету ( Україна) з неперевершеною командою професа Максима Погорєлова, Університету Дуйсбург-Ессен (Німеччина) та Медичної Лабораторії CSD в обличчі медичного директора Оксани Сулаєвої продемонструвало "вбивчу силу" максенів. При цьому максени виявилися абсолютно безпечними при введенні in vivo, даруючи надію щодо розробки нових стратегій боротьби з раком.

Результати роботи опубліковані у високорейтинговому виданні ACS https://bit.ly/3zS9tC8  

І поки ви читаєте, ми продовжуємо творити майбутнє лабораторної діагностики разом, поєднуючи науку і практику.

Останні новини
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.
мох і знак кліщ
15 квітня 2024
Сезон кліщів: дотримуйтесь правил безпеки
В квітні, коли активізується природа, особливо важливо бути обережним під час прогулянок в лісі або парку.