Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Роль вітаміну D у профілактиці та лікуванні COVID-19

11.06.2021

Дефіцит вітаміну D у багатьох країнах визнано пандемією з багатьма негативними наслідками для здоров’я.

Роль вітаміну D у профілактиці та лікуванні COVID-19

Сьогодні в науковій літературі активно вивчаються механізми протизапальної та гепатопротекторної дії вітаміну D3 та загалом наукове обґрунтування його ефективності при використанні у пацієнтів з ожирінням та асоційованими захворюваннями, такими як цукровий діабет ІІ типу та неалкогольна жирова хвороба печінки.

Крім того, дослідниками з Фонду лікарні королеви Єлизавети та Університету Східної Англії було проаналізовано роль вітаміну D у профілактиці та лікуванні коронавірусної інфекції COVID-19.

Автори порівняли середні рівні вітаміну D у громадян 20 європейських країн, що захворіли на коронавірус, зі статистикою смертності від COVID-19. Вчені виявили, що особливо низький рівень вітаміну D спостерігався у жителів Іспанії та Італії, і найчастіше - серед людей похилого віку, які є найбільш вразливими перед коронавірусною інфекцією групою населення.

У зв’язку з тим, що у осіб похилого віку переважно виявляється цукровий діабет ІІ типу та неалкогольна жирова хворобо печінки, дослідження ролі вітаміну D при цих метаболічних порушеннях стає все більш актуальним.

В нещодавно опублікованому огляді співробітники медичної лабораторії CSD в колаборації з іншими авторитетними вченими з України та Італії, проаналізували сучасний стан проблеми https://bit.ly/3fXzwxc

Останні новини
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.
мох і знак кліщ
15 квітня 2024
Сезон кліщів: дотримуйтесь правил безпеки
В квітні, коли активізується природа, особливо важливо бути обережним під час прогулянок в лісі або парку.