Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Про важливість молекулярно-генетичних тестів при раку грудей

15.10.2023

Рак грудей - це найбільш розповсюджений вид раку у всьому світі. Саме тому щорічно у жовтні ми приділяємо увагу цій проблемі та говоримо про важливість регулярного скринінгу, який допоможе вчасно виявити можливу появу онкології та розповідаємо про можливості експертної лабораторної діагностики, яка допомагає встановити точний діагноз та підібрати дієву терапію.

Сьогодні, у Всесвітній день боротьби з раком грудей ми хотіли б поговорити про люмінальний HER2-негативний рак молочної залози, адже цей молекулярний підтип є найпоширенішим.

Одним із небагатьох інструментів, що призначений для пацієнтів із ранніми стадіями естроген-рецепторпозитивного HER2-негативного інвазивного раку молочної залози (люмінальні HER2-негативні підтипи) є молекулярно-генетичний тест Oncotype DX Breast Recurrence Score.

Саме результати цього дослідження дають змогу отримати інформацію про ризик віддаленого рецидиву й очікувану користь від хіміотерапії при вищезазначеному типі раку.

Про важливість молекулярно-генетичних тестів для призначення терапії пацієнту в залежності від генетичних характеристик пухлини та переваги тесту Oncotype DX Софія Лівшун – молекулярний генетик CSD LAB, спеціаліст по NGS-тестуванню, розповіла на Національній науково-практичній конференції «Рак грудної залози: майбутнє сьогодні». 

Для перегляду переходьте за посиланням https://youtu.be/3s2KhMLIPNE та підписуйтеся на наш Youtube канал, щоб бачити ще більше професійного відео-контенту для лікарів.

Останні новини
дівчина з закритими очима
30 квітня 2024
Вітамін D: Ключ до здорових кісток та міцної імунної системи!
Сонячне проміння, здорова дієта та додаткові джерела - ось що допомагає нам утримувати належний рівень вітаміну D.
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.