Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

PD-L1 тестування для пацієнтів з тричі-негативним раком молочної залози БЕЗКОШТОВНО

11.10.2022
PD-L1 тестування для пацієнтів з тричі-негативним раком молочної залози БЕЗКОШТОВНО

Визначення експресії PD-L1 для предикції чутливості до імунотерапії при тричі-негативному раку молочної залози відтепер безкоштовно в Медичній лабораторії CSD.

Що таке тричі-негативний рак молочної залози?

Тричі-негативний РМЗ – це карцинома, що не демонструє експресії естрогену, прогестерону та білка HER/2-neu.

Що таке PD-L1?

PD-L1 - це ліганд до рецептору PD-1, що присутній на поверхні клітин пухлини.  На поверхні імунокомпетентних клітин (Т-лімфоцитів) є білок PD-1. При зв’язку ліганду з рецептором останній блокує активність Т-лімфоциту, що робить пухлинні клітини «невидимими»  для імунної системи, і пухлина продовжує свій ріст.

Що таке імунотерапія?

Імунотерапія – це окремий вид лікування, зокрема онкологічних хвороб, що дозволяє власній імунній системі організму розпізнавати і знищувати пухлинні клітини за допомогою спеціальних препаратів.

Одним з механізмів дії імунопрепаратів є механізм блокування шляху PD-1 - PD-L1, що дає змогу пацієнтам з великою кількістю ліганду PD-L1 зробити ракові клітини «помітними» для власних імунних клітин та стримати пухлинний ріст.

Що дає визначення PD-L1?

Оцінка рівня експресії білку PD-L1 є потенційним біомаркером щодо відбору пацієнтів, котрі  можуть отримати користь від  імунотерапії, та допомагає лікарю-онкологу визначити найдієвіші методи лікування пацієнта.

 

Як отримати безкоштовне дослідження:

Для того, щоб отримати безкоштовне PD-L1-тестування, пацієнту необхідно звернутись до будь-якого лабораторного офісу CSD або до контакт-центру за телефоном 0 800 33 00 75 та мати при собі патоморфологічне заключення з проведеним імуногістохімічним дослідженням. Якщо в заключенні присутня інформація щодо наявності тричі-негативного раку молочної залози, дослідження виконується безкоштовно.

 

Останні новини
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.
мох і знак кліщ
15 квітня 2024
Сезон кліщів: дотримуйтесь правил безпеки
В квітні, коли активізується природа, особливо важливо бути обережним під час прогулянок в лісі або парку.