Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Нове обладнання: мікробіологічний аналізатор MALDI Biotyper Sirius IVD System

24.05.2023
Нове обладнання: мікробіологічний аналізатор MALDI Biotyper Sirius IVD System

Цей пристрій - це космічний корабель у мікробіологічних дослідженнях!

Технологія MALDI-TOF є потужним інструментом у бактеріології, яка дозволяє швидко, точно і ефективно ідентифікувати мікроорганізми.

Ідентифікація мікроорганізмів аналізатором MALDI Biotyper Sirius IVD System відбувається по унікальному «протеомному відбитку», який можна прирівняти до відбитку пальця людини.

Які переваги ця технологія дає лікарю-клініцисту:

  1. ШВИДКІСТЬ ВИКОНАННЯ. Швидкість ідентифікації одного мікроорганізму менше 1 хвилини! Це значно швидше, ніж традиційні біохімічні методи, які можуть займати години або навіть дні. Це дуже важливо в важких клінічних випадках для прийняття швидких рішень.
  2. ТОЧНІСТЬ ІДЕНТИФІКАЦІЇ. Технологія MALDI-TOF забезпечує високу точність ідентифікації мікроорганізмів і дозволяє не лише визначити вид мікроорганізму, але й встановити конкретний штам для окремих видів. Точність ідентифікації 97-99% (референтний метод в мікробіології).
  3. РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ. База даних приладу містить 4194 видів бактерій та 127 видів - міцеліальних та дріжджоподібних грибів. Бібліотека мікроорганізмів щорічно оновлюється.
  4. НЕЗАЛЕЖНІСТЬ. Цей метод не залежить від властивостей культури мікроорганізму.
  5. БЕЗ ПОСІВУ БІОМАТЕРІАЛУ. Ідентифікація гемокультур і культур біологічних рідин тіла відбувається без попереднього посіву біоматеріалу.
  6. МАСШТАБНІСТЬ. Пристрій здатний ідентифікувати змішані культури бактерій, коли у біоматеріалі присутні більше ніж один вид збудника. Одночасно можна ідентифікувати 96 різних мікроорганізмів.

У лабораторії CSD LAB ми використовуємо MALDI Biotyper Sirius IVD System для ідентифікації мікроорганізмів не залежно від способу визначення чутливості мікроорганізмів до антибіотиків

Автоматизована мікробіологія, що пропонується цим пристроєм, дозволяє лікарю швидко прийняти рішення щодо своєчасного призначення протимікробної терапії. Завдяки швидкому отриманню результатів з антибіотикограмою протягом 2-4 днів, лікар може бути впевнений у точності результату.

Нагадуємо, що CSD LAB працює по всій Україні, а з переліком можливостей лабораторної діагностики можна ознайомитися на сайті https://www.csdlab.ua/analyzes

Тримаємо лабораторний фронт! Разом до перемоги!

Останні новини
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.
мох і знак кліщ
15 квітня 2024
Сезон кліщів: дотримуйтесь правил безпеки
В квітні, коли активізується природа, особливо важливо бути обережним під час прогулянок в лісі або парку.