Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Медична лабораторія CSD: як відкрити 50 лабораторних офісів у 30 містах України за один рік

23.11.2021

Відкриття першого франчайзингового лабораторного офісу CSD відбулося у листопаді 2020 року.

Медична лабораторія CSD: як відкрити 50 лабораторних офісів у 30 містах України за один рік

Сьогодні лабораторна мережа CSD налічує 43 лабораторні офіси по всій Україні. Мешканці Києва та передмістя, Львова, Хмельницького, Запоріжжя, Маріуполя, Одеси, Вінниці, Полтави, Лубнів, смт Ружин, Кривого Рогу та Мукачевого вже можуть скористатися точною лабораторною діагностикою у комфортних умовах та без вихідних.

Про особливості розвитку мережі та переваги франшизи Медичної лабораторії CSD розповідає її генеральний директор Олександр Дудін.

— Лабораторна діагностика — це соціально відповідальний та шляхетний бізнес, який допомагає людям дбати про себе та залишатися здоровими. Завдяки цьому нам досить легко знайти однодумців, які, як і ми, хочуть розвивати свій бізнес та водночас приносити користь суспільству. До того ж в умовах карантину медичні лабораторії проводять тестування на COVID-19 і тим самим допомагають людям не лише вільно відвідувати громадські місця та перетинати кордони, а й почуватись у безпеці. У зв'язку з цим попит на послуги лабораторної діагностики є навіть у кризу.

На початку 2021 року послуги Медичної лабораторії CSD українці могли отримати лише у Києві та в аеропорту “Бориспіль”. В інших містах працювали тільки пункти прийому біоматеріалу, які обслуговували приватні та державні медустанови переважно за патоморфологічними дослідженнями.

Завдяки чому вам вдалося значно розширити мережу за досить короткий час?

— Справді, на ринку патоморфологічної лабораторної діагностики CSD є лідером, маючи найвищий рівень довіри як з боку приватних, так і державних медичних установ. При цьому нам важливо розвивати та розширювати нашу експертизу у ширшому спектрі. Коли в Україні патоморфологія стала синонімом CSD, ми зрозуміли, що настав час рухатися далі.

Спочатку ми розширили перелік досліджень: бактеріологічні та мікологічні дослідження, біохімія, загальноклінічні дослідження, комплексні аналізи та чекапи, онкогематологія, цитоморфологія, патоморфологія – зараз у загальному переліку понад 1300 послуг.

Важливо, що понад 90% всього спектра цих аналізів проводиться у нашому лабораторному комплексі, крім невеликої кількості генетичних досліджень. Як, наприклад, неінвазивний пренатальний скринінг Panorama, що проводиться у лабораторії Natera (Каліфорнія, США). Відразу хочу зауважити, що такі складні та важливі генетичні дослідження ми довіряємо лише найкращим світовим практикам та лабораторіям, оскільки наша репутація та довіра, яку ми заслужили, не дозволяють нам пропонувати клієнтам щось посереднє.

При цьому ми продовжуємо розширювати перелік досліджень на власній лабораторній базі, закуповуємо нове обладнання та навчаємо фахівців, щоб розвивати не лише лабораторну діагностику, а й медицину в Україні загалом.

Останнім із наших проривів став запуск власної лабораторії NGS (секвенування нового покоління), завдяки якій вже зараз ми пропонуємо 4 генетичні панелі для онкології у стислі терміни та за дуже доступною ціною. Хоча ще півроку тому за такими дослідженнями треба було звертатись до закордонних лабораторій.

З впевненістю можу сказати, що зараз CSD забезпечує один із найповніших циклів лабораторної діагностики, тому ми залучаємо не тільки дедалі більше клієнтів, а й потенційних партнерів.

До того ж, франчайзинговий пакет CSD продуманий до дрібниць і продовжує вдосконалюватися. Він включає комплексну інструкцію, в якій прописані всі кроки та алгоритми для швидкого відкриття лабораторного офісу та успішного ведення бізнесу. І з кожним наступним відкритим лабораторним офісом ми покращуємо досвід у рази. Нині цей досвід у 43 рази більший, ніж рік тому.

Якщо охочих відкрити лабораторний офіс під маркою CSD досить багато, то як ви вибираєте своїх ідеальних франчайзі?

— Насправді наш франчайзинговий проект розроблено таким чином, що відкрити лабораторний офіс може навіть людина, яка раніше не стикалася з медициною. Звичайно, зараз через рік після відкриття першого франчайзингового лабораторного офісу CSD ми сформували чіткий портрет свого партнера. Це проактивний, працьовитий підприємець із палаючими очима, який поділяє цілі СSD та готовий постійно вчитися й розвиватися. І через рік ми все ж таки трохи актуалізували нашу стратегію. Якщо раніше ми продавали франшизу до тих міст, звідки були запити від партнерів-франчайзі, то зараз уже є чітке бачення цільового територіального покриття. Ми вважаємо за краще продавати франшизу одному партнеру, який відкриє необхідну кількість лабораторних офісів для певного міста і працюватиме над тим, щоб задовольнити усі потреби його мешканців у лабораторній діагностиці.

Які ще здобутки приніс цей рік і які плани розвитку ви вже поставили перед собою та командою на майбутнє?

— Відверто кажучи, це рік реального нового досвіду та відкриттів. Якщо минулого року наше бачення ґрунтувалося на дослідженнях ринку та конкурентному аналізі, ми дивилися на колег на ринку, аналізували та робили припущення, то тепер це накопичений багаж знань. Це вже реальні цифри, відпрацьовані ідеї та кейси. Тепер ми можемо робити більш чіткі прогнози та приймати оцифровані та зважені рішення на основі реалій, а не припущень.

Хочу сказати, що наш план розвитку для франчайзингового лабораторного офісу виявився робочим, і для багатьох лабораторних офісів навіть краще, ніж ми припускали. Також новий досвід у тому, що не завжди потрібно дивитися на конкурентів та намагатися повторити те, що вже є. Життя дуже динамічне, а можливості сучасного світу наскільки величезні, що краще відрізнятись, а не бути як усі. І це виправдовується.

Ми не хочемо стати ще однією сірою лабораторією на ринку лабораторної діагностики. Концепт мережі CSD – це зручний, легкий та теплий шлях до здорового життя, який ми будуємо разом із нашими партнерами-франчайзі. Адже насамперед усе, що ми робимо, — це дбаємо про потреби та комфорт кожного нашого клієнта. І ця турбота повинна виявлятися як фізично - розширення мережі лабораторних офісів, щоб кожен міг здати аналізи поряд з будинком або роботою, так і емоційно - ввічливий та уважний персонал, лояльні умови замовлення послуг, програми лояльності, надання всіх необхідних діджитальних сервісів, особистого кабінету, цілодобової гарячої лінії та іншого.

Здобуття знань про здоров'я має бути не лякаючою процедурою, а просто гарною звичкою, яка допоможе жити довго і здорово.

І поки що це нам вдається!

Останні новини
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.
мох і знак кліщ
15 квітня 2024
Сезон кліщів: дотримуйтесь правил безпеки
В квітні, коли активізується природа, особливо важливо бути обережним під час прогулянок в лісі або парку.