Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Медична лабораторія CSD отримала грант від Міжнародного союзу по боротьбі з раком для підтримки жінок з раком молочної залози

13.07.2022
Медична лабораторія CSD отримала грант від Міжнародного союзу по боротьбі з раком для підтримки жінок з раком молочної залози

Спільний проєкт Медичної лабораторії CSD та Міжнародного союзу по боротьбі з раком спрямований на забезпечення точної лабораторної діагностики онкологічним пацієнтам з раком молочної залози. Так, запропонований Медичною лабораторією CSD проєкт отримав грант від Фонду солідарності UICC.

Основною метою цього проєкту є підтримка жінок з раком молочної залози.

Рак молочної залози є найпоширенішим онкологічним захворюванням серед жінок в Україні. Внаслідок воєнних дій, онкологічна та патологоморфологічна служби зустрілись з великими складнощами, а в деяких містах,  безперебійна робота медичних установ стала взагалі неможливою. Пацієнтам доводиться переживати не лише нову воєнну реальність, а й власну трагедію.

При раку молочної залози одним з найважливіших досліджень, які мають вирішальне значення для лікаря онколога при виборі найбільш ефективної тактики лікування є гістологічне дослідження трепан-біопсії молочної залози з подальшим імуногістохімічним тестуванням ER, PR, HER-2 та Ki-67.

В межах спільного проєкту  Медична лабораторія CSD за підтримки Фонду солідарності UICC проводитиме ці дослідження  безкоштовно. Для того, аби ці кошти знайшли свого пацієнта, Медична лабораторія CSD уклала меморандум з ГО ““Афіна. Жінки проти раку”.

Тепер, щоб отримати направлення на ці дослідження, пацієнту потрібно звернутись до ГО “Афіна. Жінки проти раку” та дізнатись всі деталі, щодо отримання необхідних досліджень в Медичній лабораторії CSD на безкоштовній основі.

Для залучення донорської допомоги Медична лабораторія CSD запропонувала фонду обрані дослідження за собівартістю, яка покриває лише прямі витрати на реагентні матеріали. Це дало змогу залучити фінансування фонду, на майже, в 2 рази більше досліджень.

Довідка:

UICC  (Міжнародний союз по боротьбі з раком) створили Фонд солідарності для України та вже отримали пожертви більше ніж на 1 мільйон доларів, завдяки щедрим внескам KWF (Голландське онкологічне товариство), яке ініціювало створення проекту. До проекту увійшли Датське онкологічне товариство, Швейцарська ліга проти раку ,  Норвезьке товариство онкологічних захворювань , товариство онкологічних захворювань в Фінляндії , ESGO (Європейське товариство гінекологічної  онкології) та багато інших країн, які внесли та продовжують вносити свої пожертвування до Фонду солідарності UICC демонструючи неймовірну єдність у бажанні допомогти кожному, хто цього потребує.  

Пожертви, які отримав Фонд солідарності UICC для України  розподіляє між проектами та програмами, які допомагають долати вплив війни для українських онкологічних пацієнтів та їхніх родин, зараз і в найближчому майбутньому.

Медична лабораторія CSD вже понад 12 років залишається лідером патоморфологічної лабораторної діагностики в Україні та одним з найбільших лабораторних комплексів у Східній Європі.

Останні новини
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.
мох і знак кліщ
15 квітня 2024
Сезон кліщів: дотримуйтесь правил безпеки
В квітні, коли активізується природа, особливо важливо бути обережним під час прогулянок в лісі або парку.