Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Кров з вени чи з пальця?

25.07.2022
Кров з вени чи з пальця?

Друзі, продовжуємо ділитися секретами точних аналізів, та відповідаємо на найпопулярніше запитання: чому для аналізів крові проводять забір з вени, а не з пальця?

Використання саме венозної крові має важливе значення і від цього залежить достовірність і точність результату дослідження, адже:

  1. При натисканні на палець під час забору травмуються елементи крові та змінюється їх форма, що може суттєво вплинути на результат.

  2. Вміст елементів крові в венозній і капілярній крові в нормі відрізняється, так як капілярна кров - це суміш артеріальної крові, венозної крові, тканинної рідини і клітин травмованої тканини. А референтні значення (межі норми) для показників крові, які визначаються, розроблені для венозної крові.

  3. З пальця важко забрати достатню кількість матеріалу на дослідження, зазвичай спазм судин пальця не дозволяє зробити відбір необхідної якості і це також призведе до недостовірного результату.

  4. В пробірках з біоматеріалом при взятті крові з пальця можуть утворюватися мікрозгустки. У такому випадку доводиться проводити повторний забір крові.

Також існує хибна думка, що здавати кров з вени більш болісно, ніж з пальця. Однак, саме на кінчиках пальців розташовано більше нервових закінчень, тому процедура може бути досить неприємною. Натомість, процедура взяття крові не викликає суттєвого болю, а завдяки використанню спеціальних вакутайнерів триває лічені секунди.

Обирайте з більш ніж 1500 аналізів та досліджень на нашому сайті  https://www.csdlab.ua/analyzes  та попіклуйтесь про власне здоров'я разом з CSD.



 

Останні новини
медичні аналізи у Львові
24 липня 2024
Вітаємо ще один лабораторний офіс у Львові
Друзі, маємо приємну новину для жителів Львова.
здати медичні аналізи в Одесі
3 липня 2024
Відновлюємо роботу ще одного лабораторного офісу в Одесі
CSD LAB активно  працює над проведенням лабораторних аналізів та розширює мережу для вашої зручності.  
здати аналізи медичині лабораторія на Хрещатику Київ
2 липня 2024
Відтепер CSD LAB у самому серці столиці!
Раді повідомити про відкриття партнерського лабораторного офісу CSD LAB спільно з революційним закладом охорони здоров’я – медичним центром “Doctor 9-