Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Коли краще проводити обстеження на алергію

19.01.2023
Коли краще проводити обстеження на алергію CSDLab

Дуже часто можна почути, що для алергологічних обстежень треба обрати влучний час. Правда це чи міф? Давайте розбиратись разом!

Дійсно, для деяких обстежень при алергії існують часові обмеження. Наприклад, є аналізи які слід здавати під час загострення, щоб підтвердити наявність алергічного процесу та оцінити його важкість.

Так, під час загострення лікарі-алергологи можуть призначати:

  • загальний аналіз крові розгорнутий (для оцінки еозинофілів та базофілів),
  • риноцитограму (при алергічних ринітах),
  • рівень еозинофільного катіонного білка або рівень триптази (при підозрі на медикаментозну алергію в перші години від реакції).

Є проби, які навпаки, не слід проводити під час загострень. Шкірні прік-тести з алергенами, які є провокаційними і проводяться лише поза загостренням. Але є універсальні тести, які проводяться в будь-який час.

В CSD LAB ми проводимо надсучасний алерготест ALEX2.

Це мультикомпонентний тест, який дозволяє визначити рівні загального IgE і специфічних IgE до 295 алергенів для діагностування алергії серед яких: пилок трави, дерев та бур’янів, продукти харчування, домашні тварини тощо.

Він не є провокаційним, адже поєднання сироватки крові пацієнта та антигенів буде проходити вже в лабораторії (поза організмом людини), а також тест не має обмежень щодо прийому антигістамінних препаратів та гормонів. А це означає, що навіть під час загострення на фоні симптоматичного лікування можна визначити причинний алерген.

Ознайомтеся з детальним переліком алергенів та замовляйте онлайн ALEX2 – алерготест , щоб потурбуватися про майбутнє без алергії.

Якщо залишились запитання, ви можете написати нам в чат або зателефонувати в цілодобовий контакт-центр за номером 0 800 33 00 75

Останні новини
CSD LAB Київ Берестейський проспект 121-Б
21 жовтня 2024
Нова точка здоров’я CSD LAB на Берестейському проспекті
Святкуємо відкриття нового лабораторного офісу у Києві за адресою: просп. Берестейський,  121-Б.
медична лабораторія в м. Кам'янське аналізи
12 жовтня 2024
Новий офіс медичної лабораторії CSD LAB у Кам'янському!
Медична лабораторія CSD LAB рада повідомити про відкриття нового інклюзивного відділення у місті Кам'янське за адресою: пр-т Василя Стуса, 18.
аналізи у Вінниці
4 жовтня 2024
Ще одна точка на карті CSD LAB