Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

HLA - типування: оцінка сумісності донора та реципієнта

12.06.2020

Медична лабораторія CSD з 2018 року проводить HLA-типування, яке є невід'ємною складовою для оцінки сумісності донора та реципієнта.

HLA - типування: оцінка сумісності донора та реципієнта

Людські лейкоцитарні антигени (HLA, Human Leukocyte Antigens), або система тканинної сумісності людини (MHC) – є головною системою поверхневих антигенів, відповідальних за розпізнавання чужорідних об'єктів.
Ця група має 10 основних локусів, кожен з яких представлений десятками груп алелей. В ідеалі донор має збігатися з реципієнтом по алелям всіх 10-ти локусів.
При пересадці солідних органів (наприклад, нирка, печінка, серце) використовується HLA-типування методом SSP (sequence-specific primer), яке проводиться в лабораторії CSD методом Real-time PCR. Даний метод дозволяє забезпечити оптимальну точність типування для визначення сумісності донора та реципієнта при пересадці органів.
https://www.csdlab.ua/…/hla-tipuvannya-i-v-s-ta-ii-drb1-dqb…

В медичній лабораторії CSD використовуються готові набори реактивів для HLA-типування, які зареєстровані для використання в діагностичних цілях на території Європи (CE IVD).

Наші молекулярні біологи, які виконують дослідження та інтерпретують його результати, пройшли тренінг у європейських фахівців.

Останні новини
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.
мох і знак кліщ
15 квітня 2024
Сезон кліщів: дотримуйтесь правил безпеки
В квітні, коли активізується природа, особливо важливо бути обережним під час прогулянок в лісі або парку.