Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Для чого контролювати рівень кальцію

22.12.2021

Кальцій - це найпоширеніший і один з найважливіших мінералів в організмі.

Для чого контролювати рівень кальцію

Він необхідний для правильного функціонування м'язів, серця та нервової системи і має важливе значення для щільності кісток та зубів. Близько 99% кальцію знаходиться в кістковій тканині, а 1%, що залишився, циркулює в крові.  

Частина кальцію щодня фільтрується нирками та виходить разом з сечею, тому для підтримки балансу необхідно забезпечити надходження близько 1 граму цього мінералу на добу.
Варто зазначити, що при недостатньому надходженні кальцію з їжі організм починає витрачати його запаси з кісткової тканини для підтримки стабільного рівня в крові.
На підвищений рівень кальцію може вказувати втрата апетиту, нудота, болі в животі, часте сечовипускання, сильна спрага, біль у кістках, швидка стомлюваність тощо.

А про гіпокальціємію - знижений рівень кальцію, свідчать спазми у животі, тремор пальців рук, оніміння навколо рота, аритмія, спазми мімічного м'яза, заціпеніння, поколювання та судоми.

Тож при прояві будь-яких симптомів зверніться до сімейного лікаря, а для контролю рівня кальцію в крові замовляйте лабораторне дослідження в CSD https://csd.im/o7vu 

Останні новини
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.
мох і знак кліщ
15 квітня 2024
Сезон кліщів: дотримуйтесь правил безпеки
В квітні, коли активізується природа, особливо важливо бути обережним під час прогулянок в лісі або парку.