Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Блекаут здорової людини: 5 правил гарного самопочуття

21.12.2022
Блекаут здорової людини: 5 правил гарного самопочуття

Скорочення світлового дня в осінньо-зимовий період завжди позначалось на нашому самопочутті. А відстуність електроенергії та блекаути стали додатковим стресом для організму. Дефіцит світла погіршує настрій, підвищує втому та тримає усіх в постійній напрузі. Відповідно, знижується імунітет та загострюються хронічні захворювання.

Що ж робити, щоб підтримувати власне здоров'я?

1.Дотримуватися режиму дня

Варто налаштувати свій біологічний годинник. Лягати спати та прокидатися в один і той самий час. Завдяки цьому можна нормалізувати рівень гормону мелатоніну. Він важливий для роботи імунної системи та вуглеводного обміну.

2.Збалансоване харчування 

Намагайтеся збагатити свій раціон овочами, фруктами та корисними жирами. Організм повинен отримувати з їжі енергію та корисні речовини. По можливості - не забувайте про гарячу їжу. Вона також допоможе зігрітися. 

3. Фізичні навантаження

Серотонін - гормон щастя, виробляється при заняттях спортом та фізичних навантаженнях. Тож якщо без світла не працює ліфт, підйом на 10 поверх пішки допоможе уникнути депресії! А прогулянки на вулиці обов'язково зміцнять імунітет. Тільки не забувайте вдягатися тепліше.

4. Вітаміни

Додаткова підтримка організму - прийом вітамінів.Наприклад: риб'ячий жир  покращує обмінні процеси в головному мозку, вітамін D3 підтримує імунітет та допомагає запобігти інфекційним захворюванням, в тому числі ГРВІ та грипу. Але не забувайте, що вітаміни та їх дозування потрібно обирати лише порадившись з вашим сімейним лікарем на основі результатів аналізів в CSD https://www.csdlab.ua/analyzes 

5. І найголовніше! Додавайте в своє життя приємні емоції. Прикрасьте будинок, надягайте яскраві речі та зустрічайтесь з друзями. Зберігайте оптимізм, адеже дуже скоро весна та Перемога!

Останні новини
дівчина з закритими очима
30 квітня 2024
Вітамін D: Ключ до здорових кісток та міцної імунної системи!
Сонячне проміння, здорова дієта та додаткові джерела - ось що допомагає нам утримувати належний рівень вітаміну D.
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.