Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Безоплатне тестування генів системи HRR за методикою Liquid biopsy для пацієнтів з раком передміхурової залози

15.01.2024

Рак передміхурової залози займає друге місце в світі за кількістю нових випадків та 5 місце за кількістю смертей серед чоловічого населення. 

тести на рак простати

CSD LAB докладає зусиль для того, щоб в Україні пацієнти з онкологічними захворюваннями мали можливість отримувати якісну діагностику пухлини та персоналізований підхід до терапії. Починаючи з 15 січня 2024 року в Медичній лабораторії CSD LAB пацієнти з метастатичним кастраційно-резистентним раком передміхурової залози можуть пройти безоплатне тестування на наявність мутацій генів системи HRR за методикою Liquid biopsy.

Для чого призначається тестування на наявність мутацій генів системи HRR пацієнтам з метастатичним кастраційно-резистентним раком передміхурової залози?

Відповідно до міжнародних клінічних настанов – Американської Національної Онкологічної Мережі (National Comprehensive Cancer Network – NCCN) та Європейської спільноти медичних онкологів (ESMO), мутації в генах системи HRR є важливішим біомаркером, який визначають під час лікування пацієнтів з метастатичним кастраційно-резистентним раком передміхурової залози, адже саме інформація про наявність мутацій в цих генах допомагає визначити потенційних пацієнтів, які чутливі до таргетної терапії, та реалізувати персоналізований підхід до терапії.

Чому для пацієнтів з метастатичним кастраційно-резистентним раком передміхурової залози рекомендовано виконувати дослідження на наявність мутацій генів саме за методикою Liquid biopsy?

В світовій медичній практиці багато уваги приділяють правильному забору матеріалу під час проведення біопсії і виготовлення якісних парафінових блоків, проте досягти безкомпромісного збереження генетичного матеріалу (ДНК/РНК) в цих зразках на сьогодні є складною задачею.

Ці фактори змусили онкологічну спільноту спрямувати зусилля на пошук і впровадження альтернативних шляхів дослідження молекулярного профілю пухлини. Саме такою альтернативою є методика Liquid biopsy, яка передбачає молекулярне тестування пухлинного генетичного матеріалу в плазмі крові пацієнта.

Враховуючи статистичні дані, приблизно 60 % пацієнтів з раком передміхурової залози мають можливість надати для дослідження якісні зразки генетичного матеріалу в парафінових блоках. Тому молекулярно-генетичний тест MyAction HRR Liquid буде важливим альтернативним інструментом для діагностики пацієнтів з метастатичним кастраційно-резистентним раком передміхурової залози.

Як отримати безоплатне дослідження MyAction HRR Liquid?

На жаль, висока вартість NGS-досліджень обмежує доступ до цих послуг.
Проте, за підтримки наших партнерів, CSD LAB впроваджує проєкт з безоплатного тестування на наявність мутацій генів HRR для пацієнтів з метастатичним кастраційно-резистентним раком передміхурової залози.


Переходьте за посиланням та дізнайтесь про умови участі в проєкті.

Останні новини
Лабораторія CSD LAB у Львові
5 березня 2024
За матеріалами delo.ua: "Працюємо заради країни та заради життя"
Вже понад 12 років Медична лабораторія CSD LAB забезпечує лабораторні дослідження в найширшому спектрі та активно розширює свою мережу, аби бути ближч
здати аналізи Житомир медична лабораторія
16 квітня 2024
Розширюємо мережу CSD LAB в Житомирі
Поспішаємо поділитись з вами гарною новиною: експертна лабораторія стала ще ближче.
мох і знак кліщ
15 квітня 2024
Сезон кліщів: дотримуйтесь правил безпеки
В квітні, коли активізується природа, особливо важливо бути обережним під час прогулянок в лісі або парку.