Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

Безоплатне тестування генів системи HRR за методикою Liquid biopsy для пацієнтів з раком передміхурової залози

15.01.2024

Рак передміхурової залози займає друге місце в світі за кількістю нових випадків та 5 місце за кількістю смертей серед чоловічого населення. 

тести на рак простати

CSD LAB докладає зусиль для того, щоб в Україні пацієнти з онкологічними захворюваннями мали можливість отримувати якісну діагностику пухлини та персоналізований підхід до терапії. Починаючи з 15 січня 2024 року в Медичній лабораторії CSD LAB пацієнти з метастатичним кастраційно-резистентним раком передміхурової залози можуть пройти безоплатне тестування на наявність мутацій генів системи HRR за методикою Liquid biopsy.

Для чого призначається тестування на наявність мутацій генів системи HRR пацієнтам з метастатичним кастраційно-резистентним раком передміхурової залози?

Відповідно до міжнародних клінічних настанов – Американської Національної Онкологічної Мережі (National Comprehensive Cancer Network – NCCN) та Європейської спільноти медичних онкологів (ESMO), мутації в генах системи HRR є важливішим біомаркером, який визначають під час лікування пацієнтів з метастатичним кастраційно-резистентним раком передміхурової залози, адже саме інформація про наявність мутацій в цих генах допомагає визначити потенційних пацієнтів, які чутливі до таргетної терапії, та реалізувати персоналізований підхід до терапії.

Чому для пацієнтів з метастатичним кастраційно-резистентним раком передміхурової залози рекомендовано виконувати дослідження на наявність мутацій генів саме за методикою Liquid biopsy?

В світовій медичній практиці багато уваги приділяють правильному забору матеріалу під час проведення біопсії і виготовлення якісних парафінових блоків, проте досягти безкомпромісного збереження генетичного матеріалу (ДНК/РНК) в цих зразках на сьогодні є складною задачею.

Ці фактори змусили онкологічну спільноту спрямувати зусилля на пошук і впровадження альтернативних шляхів дослідження молекулярного профілю пухлини. Саме такою альтернативою є методика Liquid biopsy, яка передбачає молекулярне тестування пухлинного генетичного матеріалу в плазмі крові пацієнта.

Враховуючи статистичні дані, приблизно 60 % пацієнтів з раком передміхурової залози мають можливість надати для дослідження якісні зразки генетичного матеріалу в парафінових блоках. Тому молекулярно-генетичний тест MyAction HRR Liquid буде важливим альтернативним інструментом для діагностики пацієнтів з метастатичним кастраційно-резистентним раком передміхурової залози.

Як отримати безоплатне дослідження MyAction HRR Liquid?

На жаль, висока вартість NGS-досліджень обмежує доступ до цих послуг.
Проте, за підтримки наших партнерів, CSD LAB впроваджує проєкт з безоплатного тестування на наявність мутацій генів HRR для пацієнтів з метастатичним кастраційно-резистентним раком передміхурової залози.


Переходьте за посиланням та дізнайтесь про умови участі в проєкті.

Останні новини
здоров'я печінки та нирок
21 травня 2024
Здоров'я вашої печінки та нирок на перевірці
Які аналізи допоможуть оцінити стан цих важливих органів??
харчування перед аналізами
18 травня 2024
Що їсти перед здачею аналізів?
Сьогодні ми розбиваємо міфи та розкриваємо правду про харчування перед здачею аналізів крові!
аналізи для вегетаріанців
17 травня 2024
Аналізи для вегетаріанців
Вегетаріанство - це система рослинного харчування, що має багато різновидів.