Точність заради життя

Безкоштовно з усіх номерів

Пошук
Меню

10 років рідинної цитології в Україні

07.12.2023

10 років тому CSD LAB однією з перших приватних лабораторій України впровадила рідинну цитологію ПАП-тест, зробивши цей вид дослідження доступним жінкам в усіх регіонах.  Це було справжньою революцією в цитологічному скринінгу, адже дозволило значно підвищити точність діагностики раку шийки матки.

Цитологі для виявлення ВПЛ (Вірус Папіломи Людини) і попередження РШМ (Рак Шийки Матки)

Рідинна цитологія – це «золотий стандарт» збору клітинного матеріалу для цервікального скринінгу, який на сьогодні включає два тести: цитологічний та молекулярний на визначення високоонкогенних штамів вірусу папіломи людини (ВПЛ). З однієї віали можна виконати 2 цих дослідження в одній лабораторії. На сьогодні – це шлях до персоніфікованого менеджменту пацієнток.

Цервікальний скринінг на основі рідинної цитології та молекулярного дослідження дозволяє виокремити пацієнток з ВПЛ-позитивним статусом та відхиленнями в будові клітин, які потребують більш прицільного та частішого обстеження. В той час, коли пацієнтки з нормальними цитологічними результатами можуть бути спокійні, що в найближчі 3-5 років у них малі шанси розвитку раку шийки матки.

Пам'ятайте, що рак шийки матки – це рак, розвиток якого можна попередити. Тож не нехтуйте регулярними візитами до гінеколога та обирайте точну лабораторну діагностику від CSD LAB.
 

Останні новини
здоров'я печінки та нирок
21 травня 2024
Здоров'я вашої печінки та нирок на перевірці
Які аналізи допоможуть оцінити стан цих важливих органів??
харчування перед аналізами
18 травня 2024
Що їсти перед здачею аналізів?
Сьогодні ми розбиваємо міфи та розкриваємо правду про харчування перед здачею аналізів крові!
аналізи для вегетаріанців
17 травня 2024
Аналізи для вегетаріанців
Вегетаріанство - це система рослинного харчування, що має багато різновидів.